3. Äiji -kalastajatonttu

nuoli2.png
nuoli1.png

Äiji Kalastajatonttu on luontoa arvostava tonttu, joka kaipaa alati vesille. Hän kantaa mukanaan yleensä suurta haavia ja jalassaan aina kumisaappaat, joissa jommassa kummassa on varmasti komsioaikansa viettänyt. Äiji on puoliksi mykkä, mutta puoliksi suulas, ja tarinat joita hän kertoo ovat yleensä isosti väritettyjä, ja jopa tonttukorviinkin kummallisia kalajuttuja. Äiji on ainoa, jonka rauhallisuus saa jopa liian touhukkaat tontut rauhoittumaan. Hänen lempiruokaansa on savustettu ahven ja lempipuu on koivu, tämän ansiosta Tonttulan keittiö pursuaa kalaa ja Tonttulasta löytyy myös mahlaa ja pakurikääpää.

Eini Mäki

Olen 20-vuotias torniolainen ja opiskelen Torniossa Lapin ammattikorkeakoulussa kuvataidetta. Kiinnostuksen kohteet taiteen alalla on laaja, perinteisestä taiteesta digitaaliseen, valokuvaukseen ja 3d:hen. Teoksissani kuvaan luontoa, eläimiä ja myös fiktiivistä maailmaa. Etenkin Lappi, jossa olen asunut koko elämäni, on hyvin tärkeä paikka minulle, jota tuon myös töissäni esille.

einielinamaki_art
einielinamaki_photo

Elves' Year - a group exhibition of 28 unique hand-painted 3D-printed figurines in cooperation with Lapland University of Applied Sciences and Hullu Poro Oy.