5. Ämmi

nuoli2.png
nuoli1.png

Ämmi on Tonttulan sielunsivistynein, viisain ja lempein tonttu, jolla on hallussaan Kolmannen Silmän voimat. Ämmin kolmas silmä on kristallein koristeltu  mystinen sauva. Sen avulla Ämmi kykenee näkemään asioita, joita ei voi normaalisti nähdä tai kuulla. Ämmi pukeutuu oranssiin ja hänellä on pitkät korvat, jotka ovat suuren arvostuksen ja viisauden merkki Tonttulassa. Hän juo aina kello kolmelta Pakuriteetä, jonka jälkeen Tonttulan väki voi mennä tapaamaan Ämmiä, jolla on vastaukset kaikkiin kysymyksiin. Ämmin komsio tuli Joutsenen siipeen tarkertuneena Saaristomeren kansallispuistosta Lappiin.

Pirita Laru

Olen Pirita Laru, taiteilijanimeltäni Pirita Lapland. Olen kotoisin Lapista. Arktisen alueen vuodenaikojen vaihtelut, rujous ja kaunis vino valo kiehtovat minua. Olen viehtynyt traditionaaliseen taiteeseen ja valokuvaan, työni ovat värikylläisiä ja suuria intuitiivisesti rakentuneita kollaaseja.

piritalapland

Elves' Year - a group exhibition of 28 unique hand-painted 3D-printed figurines in cooperation with Lapland University of Applied Sciences and Hullu Poro Oy.