10. Mukkalan Kalle

nuoli2.png
nuoli1.png

Mukkalan Kalle on alunperin ihminen, jonka maille Tonttulan elämyskylä on rakentunut. Kalle on ystävällinen, mutta erittäin suruisa mies, sillä hän on syvästi rakastunut Ounasneitoon ja hänet nähdään usein istumassa rantatörmällä. Kalle on siitä ihmeellinen ihminen ettei koko elinaikanaan ole joutunut käymään lääkärissä ja sen on uskottu johtuvan hyvistä väleistä Tonttulan olentojen kanssa, jotka jakoivat viisautensa Kallen kanssa. Kalle on ammatiltaan postimies ja siksi häntä kutsutaan myös viestintuojaksi ja matkamiesten suojelijaksi. Tonttulaan tulevat vieraat ovat aina Kallen suojeluksessa.

Aino Appelgrén

Olen Aino Appelgrén, nuori ja utelias kuvataiteilija Keminmaalta. Intohimonani on luoda taidetta, josta huokuu ihmisen sielun läsnäolo ja joka pysäyttää pohtimaan hetkeksi. Tykkään astua ulos mukavuusalueeltani ja siten kehittää omaa taiteellista ilmaisuani. Traditionaalisen kuvataiteen lisäksi pidän valokuvaamisesta.

ainoappelgren

Elves' Year - a group exhibition of 28 unique hand-painted 3D-printed figurines in cooperation with Lapland University of Applied Sciences and Hullu Poro Oy.